Activiteiten algemeen

De Elzas en de Lorraine vormen voor velen een onafscheidelijke eenheid, hoewel de twee gebieden worden gescheiden door het prachtige massief van de Vogezen. Monumentale steden als Nancy en Colmar hebben geschiedenis geschreven. De oude stad Remiremont ligt ertussenin en is de toegangspoort tot de Vogezen en de Elzas.

De groene omgeving van Remiremont leent zich uitstekend voor buitenactiviteiten. De bergen en heuvels, de bossen, het water en de prachtige luchten: al die elementen maken de Vogezen tot een gebied voor “the Great outdoors”. Al in het begin van de 20e eeuw was de “Club Vosgien” actief met het markeren van wandelpaden. In de loop der jaren zijn meer dan 4000 km wandelpaden aangelegd en onderhouden.

Kleine landweggetjes die door het platteland slingeren met weinig of geen verkeer nodigen u uit om de omgeving per auto of fiets te verkennen. Onderweg een klein stadje, een wandeling of een klein café! De mogelijkheden voor fietsers zijn bijna onbegrensd: gemakkelijk fietsen op vlakke paden langs de Moezel of optreden als Chris Froome door het berggebied van de Grand Ballons.

Villa Moncoeur heeft een groot aanbod aan kaarten, gidsen en reisbeschrijvingen.