Fietsen in de Vogezen

Algemeen

​Het is prima fietsen in de Zuidelijke Vogezen. Op 585 kilometer van Utrecht, rondom het stadje Remiremont, vind je middelgebergte (de “Ballons”), een prachtig hoogveengebied met Finse Meren en nog ongerepte “Franse Campagne”. En het is juist die afwisseling die de Zuidelijke Vogezen tot een prachtig fietsgebied maken.

Als je wilt ontdekken of je klimtalent hebt, dan zit je hier goed. Klassieke cols als de Ballon d’Alsace of de Grand Ballon spreken tot de verbeelding. Maar het zijn vooral de minder bekende klimmen als de Grosse pierre of de Croix de Monats die ons het meeste aanspreken. Prachtige landschappen, rustige wegen en aansprekende percentages…..
Remiremont is de woonplaats van Julien Absalon, tweevoudig Olympisch kampioen mountainbiken. We zien hem achter Villa Moncoeur wel eens passeren. Het is dan ook een fantastisch gebied voor mountainbiken. De zeer actieve VTC Remiremont heeft heel veel prachtige tracks uitgezet.

Villa Moncoeur heeft de mooiste fietstochten geselecteerd en samengevoegd tot een aantal fietsarrangementen. Met een verblijf in één van de hoogst gewaardeerde Chambre d’Hotes van Frankrijk.

Sportief

Vanuit de Villa zijn een aantal mooie routes van 60 – 80 kilometer af te leggen. Je kunt in de Villa starten en je komt daar ook weer fietsend aan.

  • De tourfinale 2014 naar “le Mausseline” met o.a. de Croix de Monats en
  • de Grosse Pierre.
  • De prachtige “Route des Chalots” door o.a. de rand van het Mille Etangs gebied.
  • Rondje Col de Croix, Col de Mont Fourche, Monté de Kiefer

Ook vanuit de Villa een aantal stevigere routes (90 – 120 kilometer). Ook hier weer fietsend “uit en thuis” vanuit de Villa.

  • Rondje Col de Croix, Ballon de Servance en Ballon d’Alsace (deel van het parcours van de Trois Ballons)
  • De combi Col de Mont Fourche, Col de Cheveres, Planche de Bellefille (2100 hoogtemeters)
  • Rondje Col de Oderen, Grand Ballon, Route des Cretes en Col de Bramont (1600 hoogtemeters).

Recreatief

La Voie Verte des Hautes Vosges (Het groene pad van de hoge Vogezen) begint in Remiremont. Dit fietspad is volkomen geasfalteerd en geheel autovrij. Een deel van het pad loopt licht bergop naar Bussang, aan de voet van de Ballon d’Alsace. De tweede “tak” gaat noordwaarts langs de Moselotte, door prachtig landschap. In totaal ruim zestig kilometer autovrij fietspad!

Van mei tot september kunnen we zorg dragen voor een goede huurfietsen. Ook electrische fietsen zijn beschikbaar.

Mountainbike

Julien Absalon, tweevoudig Olympisch Kampioen mountainbike, is een beroemde inwoner van Remiremont. Regelmatig kun je hem zien trainen op de mountainbike tracks achter Villa Moncoeur. Er zijn routes uitgezet variërend van 6 tot 30 km, van eenvoudig tot spannend.